Βρώμικα παιχνίδια μάνατζερ εις βάρος της ΑΕΚ!

Τα διαδοχικά δημοσιεύματα  στην Τουρκία, τα οποία αναφέρονται στο στενό πρέσινγκ που ασκεί η Φενέρμπαχτσε στον Μάρκο Λιβάγια, σίγουρα δεν παραπέμπουν σε αποκυήματα φαντασίας. Πίσω από αυτήν την ιστορία, υπάρχει κάτι το οποίο είναι επιμελώς κρυμμένο και τοποθετεί εμπόδια τα οποία κρατούν σε απόσταση την ΑΕΚ και τον Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Στη Φενέρ μόνο, προτάθηκε ο Λιβάγια από τέσσερις διαφορετικούς ατζέντηδες, με τον νέο τεχνικό διευθυντή των «καναρινιών, τον αλλοτινό διεθνή Τούρκο, Εμρέ Μπελόζογλου, να κάνει ραντεβού, σε ουδέτερο έδαφος, προ διμήνου (περίπου) με έναν εξ αυτών ρωτώντας τους, μεταξύ άλλων, σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί.

Κάτι που διευκρίνησε και με τον Καβαλιέρε, τον «κανονικό» εκπρόσωπο του Κροάτη, όταν έκαναν τη μεταγραφή ενός άλλου πελάτη του, του στόπερ Λέμος στη Φενέρ. Από τότε, λοιπόν, αυτοί που εμφανίζονταν να εκπροσωπούν τον Λιβάγια, ζήτησαν 2,2 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. πριμ υπογραφής. Χρήματα που η Φενέρ έδινε.

Αυτό που δεν μπορούσε να δώσει ήταν λεφτά στην ΑΕΚ. Μεταφέρθηκε μάλιστα στην πλευρά Λιβάγια, πως αν μείνει ελεύθερος, ή κατόρθωνε να κοστίσει λιγότερο από ένα χαρτί, τότε το πριμ υπογραφής θα διπλασιαζόταν.

Μένει στην ΑΕΚ ο Λιβάγια | ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Φυσικά, δεν γίνονταν. Και από τότε, σταμάτησε όλη η κουβέντα. Από το τρίτο δηλαδή δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η Φενέρ λοιπόν στράφηκε σε άλλες μεσοεπιθετικές λύσεις, ενημερώνοντας την πλευρά Λιβάια πως «από Πρωτοχρονιά εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε».

Ενδεικτικά, χτες μόλις τα «καναρίνια» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τανζανού επιθετικού Σαματά (από Άστον Βίλα) κλείνοντας ουσιαστικά την επιθετική τους γραμμή (. Ένας δεξιός εξτρέμ ίσως αποκτηθεί ακόμη, αλλά προφανώς δεν υπάρχει πλέον χώρος που να δικαιολογεί την ακατάσχετη και αστήριχτη σεναριολογία για τον Λιβάια.

Όσο για Τραμπζονσπόρ; Φυσικά προτάθηκε και εκεί ο Λιβάια. Αλλά η«θύελλα» ήταν ακόμη χειρότερα οικονομικά. Προ πώλησης του δικού της αρχισκόρερ, του Νορβηγού Σόρλοτ, δεν μπορούσε να προσφέρει πάνω από 1 «χαρτί» στον Κροάτη. Μετά την πώληση, είχε να κλείσει άλλες «τρύπες» στο ρόστερ και δεν ασχολήθηκε με κάτι που έμοιαζε ανέφικτο (σ.σ. Λιβάια). Χτες μάλιστα, έκλεισε και φορ (τον Ντιαμπατέ, από Λέστερ). Για εξτρέμ; Γεμάτη είναι…