Η ώρα της διπλής ανάπλασης φτάνει και το γήπεδο βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ερασιτέχνη. Ο Αλαφούζος κάνει τις κινήσεις του, για να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αλλά ο Γιαννακόπουλος παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις προς το παρόν παρασκηνιακά αλλά σύντομα θα ξαναβγεί μπροστά στις εξελίξεις, αφού ξέρει και ο ίδιος ότι ο ερασιτέχνης θα είναι ο μεγάλος παίχτης!

Η ώρα των υπογραφών για τη Διπλή Ανάπλαση πλησιάζει, όπως υποστηρίζει το «Βήμα της Κυριακής»! Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και κυβερνητικών στελεχών για να «τρέξουν» το ζήτημα. Άλλωστε, η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες!

Η Κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο και σχεδιάζει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (είναι αρμόδιο), τον Δήμο Αθηναίων (ο φορέας υλοποίησης του έργου) και στους ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!

Γήπεδο Παναθηναϊκού Βοτανικός: Γι΄αυτό μειώθηκε η χωρητικότητά του

Εκτός από τα διαδικαστικά, η Κυβέρνηση θέτει για πρώτη φορά ορίζοντα υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης. Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το έργο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2023!

Το ρεπορτάζ του «Βήματος» περιγράφει και την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης των εργασιών. Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, καθώς και από κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμα, το δημοσίευμα εξηγεί ότι σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη. Σε δεύτερο χρόνο, θα αποπερατωθεί κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.

Τα έχουν βρει ΠΑΕ και Δήμος!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «10», η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δήμος Αθηναίων έχουν συμφωνήσει πλήρως στους όρους χρήσης του νέου γηπέδου. Η συμφωνία αφορά τη διάρκεια της ενοικίασης, το ενοίκιο και άλλες καθοριστικές λεπτομέρειες γύρω από το deal.

Εδώ και αρκετό καιρό η Διπλή Ανάπλαση είχε «μπλοκάρει» εξαιτίας μιας διαφοράς μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, που δεν αφορούσε τον Παναθηναϊκό. Όμως, με την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτεύχθηκε συμβιβασμός και για αυτό δρομολογήθηκαν οι οριστικές εξελίξεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ | PANATHINAIKOS FC OFFICIAL WEB SITE

Πλησιάζει η επιστροφή Γιαννακόπουλου σε Ερασιτέχνη και ΚΑΕ

Με απλά λόγια το θέμα του Βοτανικού και όλες οι διεργασίες περνούν μέσα από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, και δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο διάστημα η πλευρά Αλαφούζου δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον ερασιτέχνη. Γιατί όμως:

Ξαφνικά αισθάνεται πολύ Παναθηναϊκός; όχι φυσικά αλλά για τον λόγο που λέμε πιο πάνω. 

Δίνει βοήθεια και  το ποσό που θα καταβάλλει σε πρώτη φάση θα αγγίξει τις 200.000 ευρώ. Δεν συνυπολογίζονται σε αυτό τα λεφτά που θα πληρώσει η ΠΑΕ για τη χρήση του σήματος και τα πιθανά έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων, αν και στην εποχή της πανδημίας αυτά θα είναι λίγα.

Ακόμα, ο Αλαφούζος τόνισε στον Μαλακατέ ότι θα προσεγγίσει και άλλους εύπορους φίλους του Τριφυλλιού, για να συνδράμουν. Ένας από αυτούς είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος στηρίζει τον Αλαφούζο σε κάθε ενέργεια του. Υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι με μικρά ποσά για τις δυνατότητες του, θα δώσουν λύσεις στο πρόβλημα του Ερασιτέχνη.

Γιαννακόπουλος: Ματώστε τη φανέλα του Παναθηναϊκού - Sputnik Ελλάδα

Ο Αλαφούζος δεν τα κάνει όλα αυτά στην τύχη… Έχει πλάνο στο μυαλό του. Μέχρι την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, ο Αλαφούζος επιθυμεί την επιστροφή της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε πρώτη φάση στέλνει το τμήμα των Νέων και σταδιακά, θα δρομολογήσει τα αναγκαία έργα για τη μεγάλη επιστροφή…

Αλλά το μεγάλο σχέδιο είναι ο έλεγχος του ερασιτέχνη έτσι ώστε να είναι ο απόλυτος και μοναδικός παράγοντας ελέγχου του νέου γηπέδου.

Αυτά τα βλέπει η πλευρά Γιαννακόπουλου και δεν πρόκειται να αφήσει τον ερασιτέχνη να περάσει σε άλλα χέρια, γιατί για την ΚΑΕ δεν γίνεται λόγος αφού ελέγχεται 100% από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και θα συνεχίσει έτσι αφού το θέμα πώλησης είναι τυπικό. Ακόμα και να βρεθεί ο αγοραστής στα 25 εκ είμαστε σίγουροι ότι και πάλι δεν θα αλλάξει χέρια. Θα βρεθεί μια δικαιολογία και τέλος.

Η επιστροφή στα κοινά του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει σε πρώτη φάση παρασκηνιακά, και σε δεύτερο χρόνο με το νέος έτος θα γίνει με τον ίδιο μπροστά.

Οι εξελίξεις τρέχουν και ο Βοτανικός έχει ανάψει το πράσινο φως για την μεγάλη επιστροφή!