Σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενα άρθρα μας ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε αποφασίσει ποτέ πραγματικά να αποχωρήσει από τα κοινά του Παναθηναϊκού. Μάλιστα το είχαμε προσδιορίσει στα τέλη της χρονιάς.

Επίθεση σε Αλαφούζο και Μαλακατέ και ο πόλεμος μόλις άρχισε. 

Να αποφασίσουν τα μέλη ζήτησε ο Γιαννακόπουλος. Αναξιόπιστος ο Αλαφούζος και “μικρός” για τα μεγάλα συμφέροντα που παίζονται ο Μαλακατές.

“Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για όλο αυτό το πρότζεκτ. Ούτε κάποιος ο οποίος έχει διασύρει τον Παναθηναϊκό και το μόνο που σκέφτεται είναι το οικονομικό, η τσέπη του και οι εξυπηρετήσεις σε τρίτους. Ούτε κάποιος που δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος για κάτι τέτοιο, ούτε κάποιος που είναι προς αποχώρηση. Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί από τη ΓΣ του Ερασιτέχνη. Όποια κι αν είναι η απόφαση η ΚΑΕ θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή για όσο διάστημα θα είμαι εγώ ιδιοκτήτης. Αν έρθει άλλος ιδιοκτήτης θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος”.

Η ώρα της διπλής ανάπλασης  βάζει σε πρώτο πλάνο τον Ερασιτέχνη. Ο Αλαφούζος κάνει τις κινήσεις του, για να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αλλά ο Γιαννακόπουλος παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και ξαναβγήκε μπροστά, αφού ξέρει και ο ίδιος ότι ο ερασιτέχνης θα είναι ο μεγάλος παίχτης!

Η επιστροφή στο προσκήνιο για τον Γιαννακόπουλο είναι μήνυμα επιστροφής. Τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που δεν θα μπορούσε να μείνει στο παρασκήνιο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν κάνει τυχαία σήμερα την συνάντηση του με τον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά για να στείλει το μήνυμα ότι επιστρέφει.

Το πρώτο βήμα

Ραντεβού του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να τους καταθέσει τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για το νέο γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή του Βοτανικού.

Ο κ. Μπακογιάννης προτίθεται να προτείνει στους ανθρώπους του μπασκετικού Παναθηναϊκού τέσσερα διαφορετικά οικόπεδα, που θα συνορεύουν με το όριο της «Διπλής Ανάπλασης» στην περιοχή του Βοτανικού, όσον αφορά το χώρο που σχεδιάζεται να ανεγερθεί το νέο μπασκετικό γήπεδο των «πράσινων» στην περιοχή.

Γιαννακόπουλος: Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε για τον Βοτανικό

Το δεύτερο βήμα

Έκτακτή οικονομική ενίσχυση της ΚΑΕ για μεταγραφές

*Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Λευτέρης Μαντζούκας. Είναι το “next best thing” του ελληνικού μπάσκετ. Ενσωματώνεται άμεσα στους Πράσινους ο Πατρινός παίκτης.

Πλησιάζει η επιστροφή Γιαννακόπουλου σε Ερασιτέχνη και ΚΑΕ

Με απλά λόγια το θέμα του Βοτανικού και όλες οι διεργασίες περνούν μέσα από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, και δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο διάστημα η πλευρά Αλαφούζου δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον ερασιτέχνη. Γιατί όμως:

Ξαφνικά αισθάνεται πολύ Παναθηναϊκός; όχι φυσικά αλλά για τον λόγο που λέμε πιο πάνω. 

Τα είπαν Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος

Ακόμα, ο Αλαφούζος τόνισε στον Μαλακατέ ότι θα προσεγγίσει και άλλους εύπορους φίλους του Τριφυλλιού, για να συνδράμουν. Ένας από αυτούς είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος στηρίζει τον Αλαφούζο σε κάθε ενέργεια του. Υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι με μικρά ποσά για τις δυνατότητες του, θα δώσουν λύσεις στο πρόβλημα του Ερασιτέχνη.

Ο Αλαφούζος δεν τα κάνει όλα αυτά στην τύχη… Έχει πλάνο στο μυαλό του. Μέχρι την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, ο Αλαφούζος επιθυμεί την επιστροφή της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε πρώτη φάση έστειλε το τμήμα των Νέων και μετά είχαμε την “προσωρινή” επιστροφή της ομάδας του Μπόλονι. Πόσο προσωρινή; Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

  • Οι «πράσινοι» αποφάσισαν μια σειρά ενεργειών, με τις οποίες θ’ αναμορφωθεί το μέρος του αγωνιστικού χώρου που παρουσιάζει προβλήματα (στην πλευρά της Τσόχα μπροστά από τους πάγκους).

Αλλά το μεγάλο σχέδιο είναι ο έλεγχος του ερασιτέχνη έτσι ώστε να είναι ο απόλυτος και μοναδικός παράγοντας ελέγχου του νέου γηπέδου.

Αυτά τα βλέπει η πλευρά Γιαννακόπουλου και δεν πρόκειται να αφήσει τον ερασιτέχνη να περάσει σε άλλα χέρια, γιατί για την ΚΑΕ δεν γίνεται λόγος αφού ελέγχεται 100% από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και θα συνεχίσει έτσι αφού το θέμα πώλησης είναι τυπικό. Ακόμα και να βρεθεί ο αγοραστής στα 25 εκ είμαστε σίγουροι ότι και πάλι δεν θα αλλάξει χέρια. Θα βρεθεί μια δικαιολογία και τέλος.

Η επιστροφή στα κοινά του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει σε πρώτη φάση παρασκηνιακά, και σε δεύτερο χρόνο με το νέος έτος θα γίνει με τον ίδιο μπροστά.

Οι εξελίξεις τρέχουν και ο Βοτανικός έχει ανάψει το πράσινο φως για την μεγάλη επιστροφή!