Το σύμβολο της Αιώνιας Πόλης, ο Ρωμαίος Μονομάχος, ο pibe de oro. Με το νούμερο 10, Francesco….. επιστρέφει στο σπίτι του, αφού ΤΟΤΙ και ΡΟΜΑ είναι ένα!

Ο θρύλος της Ρώμης Φραντσεσκο Τότι ήρθε σε συμφωνία και θα επιστρέψει στο κλαμπ, της καρδιάς του. Ο 43χρονος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Ρόμα, και έγινε ο μεγάλος θρύλος της Ρώμης, και όχι μόνο. Μετά από 786 αγώνες σκόραρε 307 γκολ. Αποσύρθηκε το 2017 και εντάχθηκε στο συμβούλιο της ομάδας, αλλά αναχώρησε περίπου πριν από ένα χρόνο.

Η οικογένεια Φρέντκιν που έχει πάρει τον έλεγχο της ομάδας έχει συμφωνήσει με τον θρύλο της Ρόμα, και θα τον επαναφέρουν ως πρεσβευτή της ομάδας, για να αναβαθμιστεί η εικόνα της Ρόμα εντός και εκτός Ιταλίας. 

Nike / Tiempo Totti X Roma boot release — Phil Galloway Draws

Η οικογένεια Friedkin επιθυμεί να τον επαναφέρει στην ομάδα  ως πρεσβευτή της. Δεν θα έχει όμως μόνο αυτόν τον ρόλο, αφού ο πρόεδρος της ομάδας Ράιαν Φρέντκιν θέλει να αξιοποιήσει της μεγάλες ποδοσφαιρικές γνώσεις του και σε θέματα αγωνιστικά αλλά και μεταγραφικά. Ουσιαστικά να είναι ο ειδικός σύμβουλος της διοίκησης σε ποδοσφαιρικά θέματα.

Η σχέση του Τότι με την ομάδα ήταν παγωμένη, αλλά η αλλαγή ιδιοκτησίας επέφερε τη δυνατότητα να επιστρέψει. «Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ. Δεν συμμετείχα ποτέ σε ένα γνήσιο πρότζεκτ ώστε να μπορώ να βοηθήσω», είπε ο Τότι. «Τον πρώτο χρόνο, δεν είπα τίποτα, αλλά στον δεύτερο κατάλαβα ότι δεν υπήρχε κλίμα επικοινωνίας και απλά ήμουν στην ομάδα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. «Ήξεραν τις προθέσεις μου ότι ήθελα, να δώσω τόσα πολλά σε αυτό το κλαμπ αλλά ποτέ δεν με ήθελαν. Με απέκλεισαν από κάθε απόφαση. “Τώρα θα ακολουθήσω άλλα μονοπάτια. Αυτή τη στιγμή ένας άλλος ιδιοκτήτης συλλόγου θέλει να εμπιστευτεί εμένα και είμαι έτοιμος να προσφέρω.

Francesco Totti Special Edition Box - Signed Shirt - CharityStars

“Δεν είμαι εδώ για να ρίξω ευθύνες για το πρόσφατο παρελθόν. Είχαμε ξεκινήσει ένα ταξίδι, που δεν ήθελαν να προχωρήσει. “Όλοι γνωρίζουν ότι με έκαναν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πολλές υποσχέσεις  και δεν τηρήθηκαν ποτέ. «Ο κύριος στόχος ορισμένων ανθρώπων ήταν να απομακρύνουν τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούσαν την ομάδα από την Ρόμα.

Francesco Totti says he

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, από τότε που οι Αμερικανοί μπήκαν, προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να μας αλλάξουν την προσωπικότητα μας ως ομάδα.”Καθώς περνούσαν τα χρόνια, δοκίμασαν ό, τι μπορούσαν … Είναι αυτό που ήθελαν και τελικά πέτυχαν. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα πληγώσω ποτέ τους φίλους της ομάδας.. Αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο από ότι όταν αποσύρθηκα ως ποδοσφαιριστής. Το να αφήσεις τους οπαδούς μας είναι σαν να πεθαίνεις. Νιώθω ότι θα ήταν καλύτερα αν πέθαινα.” Ο Τότι επίσης δήλωσε για την προηγούμενη διοίκηση ότι ήταν σαν «κάποιος να τον μαχαίρωσε στην πλάτη», αλλά τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Στάδιο Ολίμπικο.