Ο Αργεντινός μπορεί να παρέμεινε στην ομάδα, ωστόσο  το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μπορεί να φύγει, και ως εκ τούτου τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση ο Λιονέλ να μείνει στην Μπαρτσελόνα ως πιστός στρατιώτης, ή μάλλον καλύτερα ως πιστός πολυεκατομμυριούχος, αφού αυτή η αφοσίωση του πληρώνεται πολύ ακριβά από την Μπαρτσελόνα. Πόσο ακριβά. 

Ο καταλανικός σύλλογος γνωρίζει πως ακόμη κι αν το καλοκαίρι τον χάσει, θα πρέπει να τον πληρώνει αδρά για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ο Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με το ESPN το 2017 είχε υπογράψει  συμβόλαιο ανανέωσης με την Μπάρτσα (αυτό που τρέχει τώρα και λήγει το καλοκαίρι του 2021) , αλλά μέσα υπάρχει ένας όρος που λέει ότι εάν ολοκληρώσει το συμβόλαιο του δικαιούτο μπόνους αφοσίωσης (προφανώς επειδή δεν έκανε χρήση της ρήτρας και να φύγει ελεύθερος χωρίς να πάρει ευρώ η ομάδα) αξιας  78 εκ ευρώ. Δεν το λες και άσχημο!

Ήδη το πρώτο μισό, δηλαδή 39 εκατ. ευρώ, του καταβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Το δεύτερο μισό, δηλαδή τα υπόλοιπα 39 εκατ. ευρώ, θα καταβληθούν σε οκτώ δόσεις και το ποσό θα εξοφληθεί το 2025!