Τι δεν καταλαβαίνεις;

Άλλος κόσμος στο ίδιο πρόβλημα. Κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά! Εκτός αν ο κορονοιός κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε παραστάσεις και σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. 

Ο κρατικός μηχανισμός ανακοίνωσε ότι οι επιδημιολόγοι έδωσαν το ΟΚ για να ανοίξουν με το 30% της πληρότητάς τους, υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά χωρίς ανώτατο όριο στον αριθμό ατόμων από τις 12 Οκτωβρίου, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι.

Την ίδια ώρα, οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης αλλά και η αποκρουστική εικόνα των άδειων γηπέδων δεν ευαισθητοποιεί κανέναν. Κι εφόσον φυσικά είναι αδιάφορη η στάση ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά και Ομοσπονδιών, Λιγκών αντιλαμβάνεται κανείς πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς: Οι όροι λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων και των χώρων ψυχαγωγίας θα εξαρτώνται άμεσα από το επίπεδο της πανδημίας στο οποίο βρίσκεται η χώρα την εκάστοτη χρονική περίοδο. Έχουν οριστεί τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Ετοιμότητας – 1, Επιτήρησης – 2, Αυξημένης επιτήρησης – 3, Αυξημένου κινδύνου – 4. 

Διαφορετικοί κόσμοι στην ίδια χώρα, ή διαφορετικές κοινωνίες;