Ο Αλαφούζος κατάλαβε ότι το σχήμα με Ρόκα με Πογιάτος δεν τραβάει, και ρίχνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον Ρόκα, που όμως ο ίδιος έφερε, και αυτός με την σειρά του έδιωξε τον Δώνη για τον Πογιάτος. Θυμάται και την υπόθεση με τον Στραματσόνι, βάλτε και τον εγωισμό του, για το λάθος που έκανε, και ο Χιμένεθ, περιμένει με τα εισιτήρια στο χέρι τηλεφώνημα!

Η πίεση είναι μεγάλη και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό της ομάδας, λένε ότι η απόφαση για απομάκρυνση του Πογιάτος δεν είναι αναστρέψιμη, αλλά ο ιδιοκτήτης του “τριφυλιού” νομίζει ότι αξίζει λίγος χρόνος ακόμα στον προπονητή….

Αλλά κατά την γνώμη μας αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος. Αν χαθεί η περίοδος της διακοπής που θα ήταν πολύ χρήσιμη για τον νέο προπονητή, μετά τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Και αγωνιστικά αλλά και βαθμολογικά και θα μιλάμε για μια οριστικά χαμένη χρονιά. 

Διπλό μετά από 13 χρόνια ο Άρης, και χωρίς νίκη ο Παναθηναικός!

Πάμε σε αλλαγή πλεύσης και ο Αλαφούζος βλέπει ότι ο Πογιάτος δεν μπορεί να τραβήξει το καράβι του Παναθηναϊκού στην σωστή πορεία, και πάει σε μια ασφαλή λύση. Του εργάτη Μανόλο Χιμένεθ που ξέρει πολύ καλά από προβλήματα, και την Ελληνική πραγματικότητα!

Η αλλαγή θα πρέπει να γίνει χθες λένε οι άνθρωποι κοντά στον Αλαφούζο, αλλά αυτήν την στιγμή μιλάει ο εγωισμός, που δεν μπορεί να αποδεχτεί την κακή επιλογή που έγινε. Ας μην ξεχνάμε πόσο καιρό έκανε για να καταλάβει το εγκληματικό λάθος με την πρόσληψη Στραματσόνι….Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια.Η ίδια ιστορία ξαναγράφεται…..

Το κάκιστο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League 1 και κυρίως οι απογοητευτικές εμφανίσεις των «πρασίνων», έχουν δημιουργήσει τεράστιο εκνευρισμό και στους φίλους του «τριφυλλιού», που βλέπουν απ’ την αρχή της σεζόν μία ομάδα δίχως αρχή και τέλος. Για τον λόγο αυτό στη χθεσινή, πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καλαφάτης», υπήρχε έξω απ’ το προπονητικό κέντρο κι ένα περιπολικό της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. Είναι πολύ πιθανό αυτό να συνεχιστεί διακριτικά και τις επόμενες μέρες…

Ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην ΑΕΚ | ShootandGoal

Ούτε έξω από τα αποδυτήρια δεν περνάει ο Τσάβι Ρόκα. Λες και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του ο ρόλος του είναι αποκλειστικά και μόνο οι μεταγραφές, η στελέχωση του ρόστερ και η επιλογή του προπονητή. Είναι αν μη τι άλλο οξύμωρο να μην επιβλέπει την κατάσταση εντός της ομάδας ο Καταλανός κι ένας λόγος παραπάνω όταν ο προπονητής είναι άπειρος στη διαχείριση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και αναλαμβάνει πρώτη φορά τα ηνία πρώτης ομάδας. 

 Άνθρωποι από το εσωτερικό του Τριφυλλιού το πρώτο πράγμα που χρεώνουν στον Πογιάτος δεν είναι το σύστημα ή η διαχείριση των παικτών. Αλλά η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Όπως παρατηρούσαν, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν σπριντάρουν, δεν έχουν αντοχή και χάνουν τις μονομαχίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν νιώθουν δυνατοί σωματικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προπονητή. Και εύλογα εκφράζεται η απορία: πώς φιλοδοξεί ο Πογιάτος να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα πιέζει ψηλά, όταν δεν είναι καλογυμνασμένο;

Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται ο Γιάννης Αλαφούζος από τους συνεργάτες του για να απολύσει «εδώ και τώρα» τον Ντάνι Πογιάτος. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο κοντινό του περιβάλλον που να μην έχει εισηγηθεί την απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή, αλλά προς το παρόν ο Αλαφούζος, δεν έχει δώσει την εντολή για την αλλαγή. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει και θα είναι ο Χιμένεθ, αλλά πότε θα δώσει τις σχετικές εντολές;