Τα δύο σοβαρά και -επί του παρόντος- άλυτα ζητήματα της ΑΕΚ αυτή την περίοδο αφορούν στις υποθέσεις του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα, οι οποίες παραμένουν στον αέρα. Αλλά η ΑΕΚ αποφάσισε να τελειώσει το πρόβλημα, και ήδη ο ένας πήρε ραβασάκι για να αδειάζει την γωνιά τον Ιανουάριο. Ο άλλος κρέμεται από μια τρίχα αλλά την κρατάει ο Μελισανίδης.

Ομάδα σε τρικυμία είναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ. Αποδυτήρια χωρισμένα σε «εγώ»! Προπονητής που πλέον δεν εμπνέει σεβασμό και δε διακρίνεται από ποδοσφαιρικό πλάνο. Ένα μεταγραφικό κάστινγκ γεμάτο ερωτηματικά (σ.σ.: αλήθεια δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν για τον Νεντελτσιάρου;) μια και πλην του «χρυσού» γκολ του Ανσαριφάρντ με την Βόλφσμπουργκ κανείς δεν έχει δημιουργήσει προϋπόθεση απόσβεσης

ΑΕΚ : Το «ξεκαθάρισαν» οι Λιβάγια – Ολιβέιρα - ΤΑ ΝΕΑ

Και φυσικά το μείζον θέμα είναι τα δύο «αγκάθια» ονόματι Νέλσον Ολιβέιρα και Μάρκο Λιβάια. Αμφότεροι κοστίζουν σχεδόν 2,5 μύρια μεικτές απολαβές.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα “πέταξε στα σκουπίδια” τις κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, συνεχίζοντας τις αρνητικές εμφανίσεις που έχει από την αρχή της σεζόν (βάζοντας μέσα και τον τελικό του περσινού Κυπέλλου).

Ο Λιβάγια έκανε” δώρο” στην Μπράγκα δυο από τα γκολ της, με την εικόνα του στο 3-0 (πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, αφού έχασε την μπάλα, να βλέπει την επίθεση της Μπράγκα) να εκνευρίζει τον Καρέρα και να τον κάνει… αλλαγή στην αλλαγή.

Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο μέχρι τον επόμενο Ιούνιο και αμφότεροι πλέον είναι οι «πονοκέφαλοι» για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ήδη, για τον πρώτο υπάρχει πληροφόρηση πως έχει ενημερωθεί να αποχωρήσει τον Ιανουάριο με το ελάχιστο αντίτιμο. Για την περίπτωση του Λιβάια υπάρχει και ηθικό «δέσιμο» με τον πρόεδρο. Θέλει τρόπο…