Η ΑΕΚ θα προχωρήσει τελικά στην απόκτηση τερματοφύλακα. Ήταν δεδομένο ότι θα κοίταζε για τερματοφύλακα το καλοκαίρι, αλλά όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να τον κλείσει από τώρα για να έχει το κεφάλι της ή καλύτερα την εστία της εξασφαλισμένη.

Έγιναν πέντε απόπειρες μέχρι τώρα για τον δικέφαλο. Λέτε η έκτη που ετοιμάζεται να είναι και η τυχερή;

Η πρώτη απόπειρα κατεγράφη στις αρχές του περασμένου Γενάρη, όταν έγινε σοβαρή προσπάθεια για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ρενάν Ριμπέιρο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ασχολήθηκε εκτενώς με την περίπτωση του επίσης Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Πιο κοντά από όλους, η ΑΕΚ έφτασε στον ολλανδό γκολκίπερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μίχαελ Βέριπς. 

Παράλληλα η ΑΕΚ εξέτασε και τις περιπτώσεις του Βραζιλιάνου Ντάνιελ Τενενμπάουμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Ισπανού Ιάγκο Ερερίν της Αθλέτικ Μπιλμπάο,

Ποιος είναι ο εκλεκτός;

O Φαμπιάνο της Ομόνοιας. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος είναι πολύ ‘ψημένος’ με αυτό το ενδεχόμενο, του άρεσε πάρα πολύ το project που του παρουσιάστηκε με το νέο γήπεδο (Opap Arena) και την προοπτική να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ μέσα σε αυτό, ενώ και ο κυπριακός σύλλογος -που ήταν δύσκολο να τον αντικαταστήσει τον Ιανουάριο- δεν σκοπεύει να του φράξει το δρόμο εφόσον προκύψει ένας τρόπος συμφωνίας με την ΑΕΚ. Ο Φαμπιάνο έχει συμβόλαιο με την Ομόνοια έως το καλοκαίρι του 2022 και από την πλευρά του προσπαθεί πολύ ώστε επιτευχθεί η μεταπήδησή του στην ‘Ένωση’. Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.